Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

Havířov |  | Havířovský expres

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Společenská událost, při které radnice poděkuje lidem, kteří pomáhají druhým v sociální a zdravotní oblasti, kteří rozvíjí kulturu ve městě, nebo reprezentují město na při sportovních aktivitách. To je ocenění osobností ve vybraných oblastech společenského života a udělení Ceny města Havířova, která se konala v Kulturním domě Leoše Janáčka.

Josef Bělica (ANO), hejtman MSK: “Já jsem vždy hrdý při těch slavnostních oceňování osobností, protože ti lidé si to opravdu zaslouží, jsou skvělí. Myslím si, že mnohdy jejich životní příběhy mohou být inspirací a vlastně ani nezáleží na tom, že jsou to děti v těch kategoriích, nebo potom dospělí, nebo ta ocenění za celoživotní dílo. My jsme letos oceňovali pana Frenštátského, který je osobností Havířova. Ten jeho příběh je úžasný, historie Judo klubu v Havířově je inspirativní a ten člověk má za sebou obrovskou minulost spjatou s Havířovem. Vychoval generace mladých sportovců a já si myslím, že tito lidé si úctu zaslouží a je mi velkou ctí, že jsem to zrovna já, který jim ta ocenění předává. A myslím si, že je dobré i zdůraznit, že město velmi intenzivně podporuje občanskou společnost a volnočasové aktivity, ať už toho celospolečenského života, kulturu, sport, sociální služby a je velmi dobré sledovat, jak ta podpora padá na úrodnou půdu a kolik těch spolků a zájmových činností je možno v Havířově dělat. Je to opravdu úžasné.”


Nahlásit chybu


K tématu

Významné osobnosti současnosti i minulosti získaly Cenu města Frýdek-Místek

1. června 2023 13:40 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Výtvarník, dlouholetý ředitel základní umělecké školy i zakladatel textilních továren ve městě. Tyto tři významné osobnosti obdržely Cenu města Frýdek-Místek za rok 2022. Dvě ocenění byly uděleny in memoriam.

Karviná ocenila na zámku Fryštát 22 osobností v kultuře

27. června 2023 16:14 | Karviná | Monika Danková

Na zámku Fryštát vedení karvinské radnice ocenilo osobnosti v kultuře.

Handicapovaní umělci dostali Cenu hejtmana Moravskoslezského kraje

25. listopadu 2023 10:58 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Umění je jeden z prostředků, jak bořit hranice mezi světem zdravých a handicapovaných. Společnou integraci podporují i Ceny hejtmana Moravskoslezského kraje pro handicapované umělce. Ocenění je určené pro osoby se zdravotním postižením a je udělováno za výtvarnou, literární i hudební tvorbu.


Výstava "Místní a drobné dráhy na Ostravsku a Karvinsku"

Na nádraží Ostrava střed, v tamním Železničním muzeu Moravskoslezském, začala výstava s názvem Místní a drobné dráhy na Ostravsku a Karvinsku. Slavnostní zahájení proběhlo v pátek 26. dubna. Výstava jasně ukazuje, jak se města a obce v Moravskoslezském kraji postupně propojovaly a připomíná výročí 130 let veřejné kolejové dráhy v Ostravě.

Nejkratší stezka pro chodce a cyklisty je v Ostravě, měří jen 3 metry a je úplně zbytečná

Včera 15:56 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Draze, zbytečně, ale rekord to je. Nejkratší vyhrazenou stezku mohou chodci a cyklisté využít přímo v centru Ostravy. Bohužel, zřízena byla zcela zbytečně, byť se její autoři a také schvalující policisté snaží její existenci jakkoli zdůvodnit.

Novým Jičínem chodil žhář, zapaloval kontejnery na odpad

Novým Jičínem se potuloval žhář, který zapálil kontejnery na tříděný odpad. Stalo se tak na ulicích Jiráskova a Slovanská. Incident šetří policie.

Hasiči s cisternou a žebříkem projížděli úzké ulice, špatně parkující auta dostala za stěrač lístek

Hasiči s velkou technikou projížděli Novým Jičínem a testovali průjezdnost problémových ulic. Doprovázela je i hlídka městské policie a společně upozorňovali na špatně zaparkovaná vozidla.

Hudební odpoledne v kavárně zlákalo stovku lidí, zatančit si tu chodí jednou měsíčně

Téměř stovka lidí se zúčastnila tanečního odpoledne v Hotelu Praha. Pořádal jej nový místní spolek Být spolu aktivní. Hudební setkání bylo určeno pro lidi seniorského věku, kteří se chtějí bavit a být společensky činní.

V Opavě diskutovali se studenty i širokou veřejností politici kandidujících stran do EP

Opavské zastupitelstvo dětí a mládeže patří mezi nejstarší v Česku. Vzniklo už v roce 2002 a od té doby pravidelně pořádá předvolební debaty. Začalo komunálními, přes krajské a republikové a letos úplně poprvé i do Evropského parlamentu.

Technické služby Opava zavedly odpadové taxi. Ulehčí těm, kteří kusový odpad nemají jak odvézt

Včera 1:09 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Starý nábytek, suť po rekonstrukci bytu či domu, posekaná tráva, ojeté pneumatiky. To vše nepatří do kontejnerů, ale do sběrných dvorů. V Opavě jsou momentálně tři sběrné dvory plus Reuse centrum. Nový, moderní sběrný dvůr se pak staví v Kylešovicích.

Vrtulník zachraňoval zraněného muže u Rešovských vodopádů

11. května 2024 20:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Náročnou záchranu sedmatřicetiletého může mají za sebou ostravští letečtí záchranáři. Muž se zranil v těžce přístupném terénu u Rešovských vodopádů na Bruntálsku. Lékaře k němu musel vrtulník vysadit na palubním jeřábu.

Polární záře opět přináší nádhernou podívanou i u nás

10. května 2024 22:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek večer se nad naším územím opět objevila nádherná polární záře. Úchvatnou podívanou hlásili lidé napříč celým Moravskoslezským krajem, ale také na různých místech celého Česka. Podle meteorologů je vidět velmi silně, ale její intenzita se může měnit. Důležitý je čistý výhled nad severní obzor. Polární záře má být navíc nejsilnější od roku 2003.

Ostrava má kvalitní a propracovaný systém dopravní výuky dětí

11. května 2024 19:59 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Mezi časté úrazy dětí patří často ty, které se stanou při různých nehodách v silničním provozu. Ostrava se proto snaží věnovat velkou pozornost výuce začínajících cyklistů na dopravních hřištích. Žáci základních škol mají dopravní výuku, ale se zásadami bezpečného chování v silničním provozu se seznamují už i děti v mateřských školkách.

PZKO Karviná-Ráj se brzy pustí do přestavby svého zázemí, dotace získali i z Polska

11. května 2024 17:12 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

PZKO Karviná-Ráj se brzy pustí do přestavby svého zázemí. Budova, ve které mají své zázemí a pořádají tady akce pro veřejnost, již nevyhovuje důstojným podmínkám. Na rekonstrukci sehnali členové PZKO i finance z Polska.

O Senior taxi je v Karviné čím dál větší zájem

11. května 2024 17:12 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Senioři, kteří v Karviné využívají službu Senior taxi, nebudou muset vyřizovat na úřadě průkazky každý rok. Odbor sociální jejich platnost nově prodlužuje na tři roky.

Na sportovišti v Karviné se konal 2. ročník akce Farej do lesa na kolo se závodem na pumptracku

11. května 2024 14:22 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Už podruhé patřilo sportoviště za Obchodní akademií bikerům z Karviné i dalších měst Moravskoslezského kraje. Místní oddíl Black Forest Bikers uspořádal závody na pumptracku pro děti i dospělé a oproti loňskému ročníku rozšířil akci o další sportovní aktivity.

Výstavbu cyklostezky v Havířově provázejí komplikace

10. května 2024 21:13 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě v Havířově musí Technické služby dělat na etapy, jelikož podél chodníku probíhá revitalizace domů soukromého vlastníka.

Na Lodičkách v Karviné se konal netradiční triatlon. Jednou z discipín bylo veslování

10. května 2024 16:52 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Volnočasový areál Lodičky patřil na jeden den sportovním nadšencům. Konal se tady netradiční triatlon, jednou z jeho disciplín bylo veslování. O zábavu tak bylo postaráno.

Tradiční pouti v Horní Suché přálo letos i počasí

10. května 2024 11:39 | Horní Suchá | Bára Kelnerová | Miniexpres Horní Suché

Vždy první neděli v květnu pořádá Horní Suchá tradiční pouť, které v letošním roce konečně přálo i počasí. V areálu před úřadem nechyběly stánky s pochutinami, různými pouťovými atrakcemi a samozřejmě zejména děti si mohly užít oblíbené kolotoče.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova
Vydáno 26. dubna 2024 10:28, Havířov, Bára Kelnerová
V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Společenská událost, při které radnice poděkuje lidem, kteří pomáhají druhým v sociální a zdravotní oblasti, kteří rozvíjí kulturu ve městě, nebo reprezentují město na při sportovních aktivitách. To je ocenění osobností ve vybraných oblastech společenského života a udělení Ceny města Havířova, která se konala v Kulturním domě Leoše Janáčka.

Josef Bělica (ANO), hejtman MSK: “Já jsem vždy hrdý při těch slavnostních oceňování osobností, protože ti lidé si to opravdu zaslouží, jsou skvělí. Myslím si, že mnohdy jejich životní příběhy mohou být inspirací a vlastně ani nezáleží na tom, že jsou to děti v těch kategoriích, nebo potom dospělí, nebo ta ocenění za celoživotní dílo. My jsme letos oceňovali pana Frenštátského, který je osobností Havířova. Ten jeho příběh je úžasný, historie Judo klubu v Havířově je inspirativní a ten člověk má za sebou obrovskou minulost spjatou s Havířovem. Vychoval generace mladých sportovců a já si myslím, že tito lidé si úctu zaslouží a je mi velkou ctí, že jsem to zrovna já, který jim ta ocenění předává. A myslím si, že je dobré i zdůraznit, že město velmi intenzivně podporuje občanskou společnost a volnočasové aktivity, ať už toho celospolečenského života, kulturu, sport, sociální služby a je velmi dobré sledovat, jak ta podpora padá na úrodnou půdu a kolik těch spolků a zájmových činností je možno v Havířově dělat. Je to opravdu úžasné.”


Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000042770/dlouholety-trener-juda-zdenek-frenstatsky-ziskal-cenu-mesta-havirova