Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Folklorní soubor Zaolzi slavil 20 let činnosti v rockovém klubu čertovskou pohádkou

10. května 2024 11:44 | Jablunkov | Libor Běčák | Beskydský expres

Trochu jinému repertoáru patřil jablunkovský rockový klub. Své 20. výročí tam totiž slavil folklorní soubor, který ze svých tanců vytvořil pohádku O čertově mlýnu na Gírové hoře.

Večerní slet čarodějnic přilákal na hrad Hukvaldy davy návštěvníků

10. května 2024 11:35 | Frýdek-Místek | Karel Soukop | Kulturní okénko

Stovky návštěvníků z celého regionu zamířily o víkendu na Hukvaldy, jeden z největších hradů na Moravě, na Večerní slet čarodějnic. Jeho provozovatel Muzeum Beskyd se rozhodl letos akci pojmout samostatně, na rozdíl od předchozích let, kdy byla jen součástí zahájení sezóny.

Lidé bez domova uklízejí za stravenky Frýdek-Místek. Město chce projekt rozšířit

Lidé bez domova mají velký zájem pravidelně uklízet Frýdek-Místek. Za odvedenou práci totiž dostávají stravenky. Aktuálně se uklízí jednou týdně dvě hodiny. Město chce program rozšířit. Uklízelo by se dva dny v týdnu a zapojilo by se více lidí bez domova.

Akademie Podnikej F-M radila drobným podnikatelům s výzdobou výloh a poutavými texty

Vzdělávací akademie pro obchodníky Podnikej F-M radí už několik let drobným podnikatelům ve městě. Na posledním workshopu se zaměřila na to, jak správně vyzdobit výlohu nebo napsat poutavou ceduli. Sledovat moderní trendy je totiž podle odborníků velmi důležité.

Žáci ZUŠ Frýdek-Místek vyhráli krajskou soutěž tanečních a jazzových orchestrů

Na 300 žáků základních uměleckých škol z celého kraje soutěžilo v Havířově na postupové soutěži orchestrů. Absolutním vítězem se stal orchestr z Frýdku-Místku, který díky tomu postoupil do celostátního kola soutěže.

Dobráci z Myslíku pořádali soutěž v požárním útoku, poprvé do boje nasadili i ženský tým

8. května 2024 18:05 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Soutěž v klasickém požárním útoku uspořádali na své trati dobrovolní hasiči z Myslíku.

David Palkovský přivezl z US Open v pickleballu čtvrté místo

7. května 2024 20:30 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

Jedním z menších, ale nejrychleji se rozšiřujících sportů na světě je pickleball. Vznikl v roce 1965 v USA a v posledních letech zakořenil i u nás. Baštou pickleballu v našem kraji je Dobrá u Frýdku-Místku. Zatím se zde provozuje tento mladý sport v hale, ale velmi brzy vyroste velký venkovní areál specializovaný právě na pickleball.

Na náměstí ve Frýdku-Místku soutěžili hasiči ve vyprošťování

Náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta. Nejlépe zásah zvládli hasiči z Třince, kteří postupují na Mistrovství České republiky.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Bývalá Záložna ve Frýdku-Místku chystá druhý ročník akce art of život

Design, móda, hudba i gastronomie. Na to vše láká v pořadí už druhý ročník unikátní akce art of život. Ta najde opět své místo v bývalé záložně ve Frýdku-Místku. Letos organizátoři program ještě rozšířili o další novinky a zvětšily také prostory akce. Probíhat bude uvnitř i venku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

Silný noční požár bytu ve Frýdku-Místku, 13 lidí skončilo v péči záchranářů, škoda 2 miliony

5. května 2024 10:13 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Požární poplach a silný požár vzbudil obyvatele domu na ulici Gagarinova ve Frýdku-Místku. Krátce před jednou hodinou ranní se na místo sjelo velké množství hasičů, záchranářů a policistů kvůli požáru v jednom z bytů.

Tragický konec noční jízdy: osmapadesátiletý muž zemřel po havárii v Palkovicích

3. května 2024 14:18 | Palkovice | Lukáš Zavadil

V noci ze čtvrtku na pátek zasahovaly pozemní týmy z Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí společně s leteckými záchranáři u muže se selháním životních funkcí v Palkovicích. Osmapadesátiletý muž cestoval v osobním vozidle a havaroval do příkopy. Při příjezdu záchranných složek nejevil žádné známky života.

Žáci ekoškoly v Janovicích se zapojili do úklidu obce

3. května 2024 8:46 | Janovice | Libor Běčák | Janovický miniexpres

Do jarní úklidové akce ke Dni Země se v Janovicích zapojili také místní školáci. V areálu školy měli tematickou výuku, postarali se o zahradu a uklidili i část obce od nepořádku.

Děti společně s Divočáky otevřely cestou pohádkovým lesem ondřejnické studánky

Několik stovek dětí se společně s rodiči vypravilo z Frýdlantu nad Ostravicí k horské chatě Ondřejník. Za pomoci pohádkových postav po trase otvíraly ondřejnické studánky.

Registrací do ADRA běhu podpoříte dobrovolnictví. První běh bude ve Frýdku-Místku

Kolektivní běh nebo chůze po vytyčené trati u Faunparku, případně jen registrace s finančním příspěvkem. I tak můžete podpořit dobrovolnictví, které v Česku letos oslaví 20 let od založení prvního dobrovolnického centra. To bylo vzniklo právě ve Frýdku-Místku.

Studenti z šesti zemí soutěžili ve Frýdku-Místku o zlatý pohár ve svařování

Střední odborná škola Frýdek-Místek pořádala už 25. ročník mezinárodní soutěže ve svařování. Letos přijelo více než sto soutěžících z šesti zemí světa. Soutěž měla teoretickou i praktickou část a vše vyhodnocovala odborná porota v mezinárodním složení.

Frýdek-Místek vyjednal pro obyvatele podmínky parkování u Tesca na Slezské

Frýdek-Místek dohodl nové podmínky parkování u malého Tesca na Slezské. Řidiči budou moci parkoviště u obchodu využít mimo otevírací dobu. Zároveň ještě letos město vybuduje nové parkoviště u Sekerovy vily, které je od prodejny naproti přes cestu.

Evu s 360 kily usadili do lázeňského parku v Čeladné na třítunový podstavec

360 kilová bronzová plastika s názvem Eva je jedním z největších figurálních děl českého sochaře Davida Moješčíka. Instalována byla v lázeňském parku v Rehabilitačním centru Čeladná.

Kapličku svaté Otýlie ve Frýdku-Místku opravili potomci jejího zřizovatele

Na zdi Neumannovy přádelny ve Staroměstské ulici ve Frýdku-Místku doslova září kaplička svaté Otýlie. Opravil ji na vlastní náklady potomek jejího zřizovatele. Město ještě připravuje opravu okolní zdi.

Den Země ve Frýdku-Místku učil o světě zvířat a jak chránit přírodu

Den plný her, soutěží, a hlavně zvířat a informací o ochraně přírody. Takové byly další velkolepé oslavy Dne Země ve Frýdku-Místku. Letošní ročník odpovídal hlavně na otázky, jak nám pomáhají zvířata a co pro ně můžeme udělat?

Muzeum Beskyd uspořádalo prohlídku s názvem Zmizelý duch starých frýdeckých hospod po desítkách bývalých podniků

29. dubna 2024 12:53 | Frýdek-Místek | Karel Soukop | Kulturní okénko

Teď vás zveme na krátkou procházku po Frýdku Místku. Jedná se o další ze série komentovaných prohlídek Frýdku i Místku. Společně s historikem Muzea Beskyd a průvodcem si účastníci mohli připomenout zašlou slávu Fýdeckých hospod, restaurací i domů které už dnes mají jiné využití, nebo ani neexistují.

Frýdek-Místek je druhým nejlepším městem pro život v Moravskoslezském kraji

Frýdek-Místek je druhým nejlepším místem k životu v Moravskoslezském kraji. Za rok 2023 ho ocenila společnost Obce v datech, která pravidelně sleduje kvalitu života v obcích napříč celou zemí.

V lázeňském parku v Čeladné sedí Eva s předtuchou osudu

28. dubna 2024 15:30 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

360 kilová bronzová plastika s názvem Eva je jedním z největších figurálních děl předního českého sochaře Davida Moješčíka. Instalována byla v lázeňském parku před Léčebným domem Dr. Storch v Rehabilitačním centru Čeladná.

Děti si v Palkovicích užily čarodějnické odpoledne a s dospělými postavily májku

27. dubna 2024 9:41 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Všichni malí čarodějové a čarodějky z Palkovic se poslední dubnový pátek sešli ve sportovním areálu, kde si společně užili zábavné čarodějnické odpoledne plné soutěží.